• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Côtes du Rhône - AOC Vacqueyras Rouge

1 / 1
€18,50
INLEIDING
Domaine Miramont is sinds 1933 eigendom van de familie Chassillan en omvat 13 hectare, waarvan 10 in de Vacqueyras appellatie.
Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Côtes du Rhône - AOC Vacqueyras Rouge

Michel, die de 3de generatie vertegenwoordigt, is diep overtuigd van het belang om de cycli van de natuur te respecteren en beheert het domein biologisch-dynamisch (Demeter-label).
Beplanting tussen de rijen om de bodemstructuur en het microbiële leven te verbeteren, respect voor de natuurlijke cycli, muziek in de rijen... dit zijn slechts enkele van de zorgen die worden besteed aan de wijngaard in een constante zoektocht naar uitmuntendheid.
HET MILJOEN
Een zonnig wijnjaar met een regenachtige lente en een droge zomer. Het vinificatieproces leverde een wijn op van opmerkelijke kwaliteit, met een rijk aromatisch boeket.
TERROIR
De wijngaarden van het Domaine liggen op het plateau van Garrigues de Sarrians, in het zuiden van de appellation. De kalkstenen kiezels en het grind aan de oppervlakte dateren uit het Quartair en rusten op bruine klei uit het Mioceen en Plioceen. Deze elementen zorgen voor wijnen met een fijne balans tussen fijne tannines en een complexe aromatische structuur.
VINIFICATIE
Vinificatie met inheemse gisten
RASSEN
Grenache noir 52%, Syrah 33%, Mourvèdre 15%.
SERVEREN
16-18°C
RIJPINGSPOTENTIEEL
5 jaar
TASTEN
Prachtige donkerpaarse kleur. De zuiverheid van het fruit explodeert in de neus: aardbei, granaatappel, braam... Het gehemelte is zacht en dicht. De tannines zijn al goed gemengd in een pittige textuur met veel persoonlijkheid. De afdronk is aanhoudend, met frisse minerale tonen.
PUBLICATIES EN PRIJZEN
Concours Général Agricole Parijs Bronzen Medaille, 24/02/2020